tisdag 25 mars 2008

prurient - and still, wanting

cd + 5"-vinyl @ no fun produtions | köp skivan här



detta är en skiva som oundvikligen hade nämnts förr eller senare, så det är lika väl att göra det förr.

prurient
är - förmodligen - den mest betydande noise-artisten idag och and still, wanting menas vara uppföljaren till 2007s pleasure ground, och bekräftar den totala övergången till hans "fas två" [släng också in bl.a. förra årets adam tied to stone och kassetterna caribbean overdose och cocaine death för att hjälpa illustrera förvandlingen]: fåtoniga synthslingor göms nu längst ner i ljudbilden och i stort alla spår leds av en effektförvrängd muntlig narration av prurient/dominick fernow själv (som förr endast använde sig av två mikrofoner och förstärkare och effekter). jävligt blekt och jävligt kärvt, och utan självdistans och spår av humor blir and still, wanting till ett väldigt mörkt och pessimistiskt verk helt i stil med prurients nihilistiska bakkatalog.

det är då roligt att 5"-vinylen som följer med till de 1000 (eller så) första exemplaren är så pass mycket prurient cirka 2005.

jag vet inte om jag är helt övertygad om förvandingen han genomgått det senaste året och även om and still, wanting är ett av många väldigt hyllat album så kommer den inte i närheten av klassiker som african division, rubber bullets och personliga favoriten church of ammunition.

1 kommentar: